Conform Declarației privind ocuparea forței de muncă EASPD din decembrie 2014, persoanele cu dizabilități sunt dezavantajate structural pe piața muncii din cauza barierelor diferite. Participarea lor pe piața muncii este încă semnificativ mai mică decât cea a persoanelor fără dizabilități, iar această situație nu s-a îmbunătățit semnificativ în ultimii 15 ani. Neocuparea persistentă a persoanelor cu dizabilități trebuie abordată cu acțiune imediată pentru a pune capăt situației de excludere de pe piața muncii.

 

INTAMT, ACTA, 36,6 Poland, 36,6 Scotland, BDA, Izmir Governorship, CEIPES, OZARA și ETOD doresc să vă mulțumească pentru sprijinul și interesul dvs. pentru proiectul nostru. Ne bucurăm să împărtășim rezultatele inspirate ale proiectului și o serie de videoclipuri cu dvs.

Slovenia

„Servirea surzilor în colibe de munte”

Asociația Alpinistilor Sloveni, care a organizat o acțiune specială pentru diminuarea prejudecăților legate de surditate și deficiențe de auz. Un comitet special pentru alpinism pentru persoanele cu dizabilități a demarat o campanie publică „Servirea surzilor în colibele montane”. Întreaga poveste este prezentată de actorii principali și voluntarii proiectului.

Vizionați videoclipul aici

Avantus

Centrul de ocupare Avantus, o altă companie socială locală, specializată în călcarea șosetelor și producerea de jucării handmade pentru copii, realizate de persoane cu handicap mintal. Centrul primește o taxă fixă de la autorități pentru a furniza locuri de muncă, dar tot trebuie să funcționeze în condițiile concurențiale ale pieței deschise. Pe lângă muncă, angajații cu dizabilități beneficiază de asistență psihologică, instruiri și participă la diverse activități sociale.

Avantus derulează, de asemenea, proiectul de Activare Socială cofinanțat de Fondul Social European și Ministerul Muncii și Familiei, care este conceput pentru a ajuta șomerii de lungă durată. Participanții consolidează abilitățile funcționale sociale și utile (abilități pe calculator, aplicații de scriere, interviuri de formare profesională). În cadrul programului, aceștia își desfășoară activități de muncă într-un mediu de muncă real și pot încerca diferite oportunități de muncă.

Citiți mai multe despre TPM și vizitele din Maribor

Turcia

„Proiectul pentru șanse egale” din Izmir

Vestel Electronics Company este a treia cea mai mare exploatație industrială din Turcia. În 2015, Vestel a început să angajeze persoane cu nevoi speciale și are în prezent 441 de angajați cu dizabilități din 7000 de angajați în total.

Prin proiectul „Egalitatea de șanse” derulat în mod voluntar de către fabrica de electronice Vestel pentru creșterea gradului de ocupare a persoanelor cu dizabilități în fabrică, persoanele cu deficiențe de auz și vorbire, precum și persoane cu alte dizabilități au fost angajate după un program de formare. Liniile de producție din fabrică sunt special concepute pentru o utilizare ușoară de către persoanele cu dizabilități. Aproximativ 380 de angajați cu deficiențe de auz și cu dizabilități angajate ca parte a proiectului își continuă angajarea în condiții adecvate.

Vizionați videoclipul aici

Evoluția auto-satisfacției lucrează în Mediparkof

Centrul medical, introdus de Ayhan Benli, managerul centrului, angajează 70 de persoane, două dintre ele fiind persoane cu dizabilități. Centrul desfășoară cursuri de pregătire internă, creează un mediu confortabil fără bariere și are un manager pentru includere. Sezer Can Polat (40% dizabilitate fizică), după absolvirea departamentului de tehnologii de instalare a Universității Aksaray, care acum lucrează la Medipark de un an, și-a împărtășit experiența în videoclipul următor.

Vizionați videoclipul aici

Citiți mai multe despre TPM și site-ul din Turcia

Impactul pozitiv poate fi obținut numai dacă sunt îndeplinite condițiile sociale de bază și dacă membrul grupului țintă are cunoștințe structurale pentru exercitarea influenței sociale. Să știi cum să construiești o fântână este inutil dacă nu există apă subterană în toată regiunea. Astfel, succesul măsurilor incluzive depinde în mod direct de percepția socială a angajatorilor, a organismelor guvernamentale și a persoanelor cu dizabilități.

(Raportul final DISEMEX)

Găsiți mai multe videoclipuri ale proiectului pe canalul YouTube DISEMEX
Polonia

„Szansa Pracy” („Șansa unui loc de muncă”)

Oficiul pentru Sprijin pentru Ocuparea Forței de Muncă „Szansa Pracy” a fost premiat ca cel mai bun angajator al persoanelor cu dizabilități pe piața liberă a forței de muncă în 2019 cu premiul Lodołamacz / Icebreaker de la POPON - Organizația Poloneză a Angajatorilor Persoanelor cu Handicap. Domeniul de aplicare al serviciilor ESO include îndrumare vocațională, asistență psihologică și legală, plasarea în muncă etc. ESO ajută organizațiile să definească căi diferite și să adapteze persoanele cu handicap în diverse programe de angajare.

Posibilitățile limitate actuale limitate în Polonia, ceea ce duce la o rată de ocupare a forței de muncă la nivelul PWD de până la 23%. În afară de dificultățile de a găsi oportunități de muncă, există o altă problemă semnificativă în ceea ce privește reducerea numărului de angajați, care este o lipsă de motivație, cauzată, printre altele, de frica de a-și pierde pensia (indemnizația de handicap) care nu va fi din nou plătită automat, în cazul în care persoana eșuează în încercarea sa de integrare profesională.

Vizionați videoclipul aici

Citiți mai multe despre TPM și vizitele din Polonia

România

Asociația Alsterdorf

Alsterdorf este o sucursală a centrului de consultanță din Hamburg Alsterdorf și activează în România din 1990. Alsterdorf operează la diferite niveluri și oferă servicii de consiliere pentru persoanele cu dizabilități intelectuale care caută integrare sau angajare pe piața muncii. În acest scop, instituția oferă servicii individuale de consiliere pentru angajați și angajatori. Psihologii și asistenții sociali sprijină îngrijirea și, pe baza situației individuale de sănătate, fac și recomandări pentru alegerea carierei. Obiectivul principal este, totuși, să aducă oamenii pe locuri de muncă pe piața de muncă obișnuită

Vizionați videoclipul aici

Citiți mai multe despre TPM și vizitele din Oradea

Germania

8,4% în loc de obligatoriu 5%

"Ne concentrăm pe furnizarea unui mediu de lucru în care fiecare individ își poate folosi punctele forte personale în mod optim pentru dezvoltarea de sine și a companiei”. (Raportul de sustenabilitate Evonik 2018)

Evonik este unul dintre liderii mondiali în industria chimică de specialitate. Peste 32.000 de angajați lucrează împreună la nivel mondial în birourile și instalațiile de producție Evonik. Compania poate fi considerată un exemplu de integrare de succes a persoanelor cu dizabilități: a depășit cota pentru angajarea persoanelor cu dizabilități (obligatoriu 5% în Germania), ajungând la 8,4% în 2019. Cheia succesului este managementul înțelegere specială a termenului „incluziune”, unde includerea nu este un proiect pe termen scurt, ci o provocare constantă pentru îmbunătățirea unei culturi corporative incluzive.

Scoția

“Punand abilitatea mai întâi!” (Remploy’s motto)

În timpul TPM din Scoția, consorțiul a aflat despre „Remploy Scotland” - principalul specialist din Marea Britanie pentru dizabilități, cu mai mult de 70 de ani de experiență în furnizarea de locuri de muncă și sprijin pentru competențe. În anii 1980, Remploy a început să dezvolte programe pentru a sprijini persoanele cu dizabilități în ocuparea forței de muncă cu alte companii care să le permită să devină mai sigure de dizabilități și a deschis prima sucursală din centrul orașului oferind o gamă largă de asistență specializată în ocuparea forței de muncă în 2006. În câțiva ani au fost infiintate zeci de filiale în toată Marea Britanie.

Vizionați videoclipul aici

Citiți mai multe despre TPM și vizitele din Scotia

Urmăriți proiectele noastre ulterioare în domeniul incluziunii în social media:

Facebook Youtube
Modificați-vă abonamentul    |    Vizualizare în browser

Proiectul DISEMEX este co-finantat de Programul Erasmus +: Cooperation for Innovation and the exchange of Good Practice.

Pentru orice informații suplimentare, contactați cel mai apropiat partener sau vizitați site-ul nostru web: www.disemex.eu

Trimis de partenerii de consorți DISEMEX. Pentru a renunța la primirea e-mailurilor viitoare, modificați-vă abonamentul aici

(C) INTAMT O verificare a adresei de e-mail date este necesară și trebuie să fiți de acord să primiți buletinul. Datele suplimentare nu sunt colectate sau sunt voluntare. Datele vor fi utilizate exclusiv pentru trimiterea buletinului informativ. Datele furnizate la înregistrarea la buletinul informativ vor fi procesate exclusiv pe baza consimțământului dumneavoastră (art. 6 alin. 1 lit. a DSGVO). O revocare a consimțământului dvs. deja dat este posibilă în orice moment. Pentru a vă revoca consimțământul, pur și simplu trimiteți-ne un e-mail informal sau dezabonați-vă folosind linkul „Dezabonare” din newsletter. Revocarea legalității operațiunilor de prelucrare a datelor deja efectuate rămâne neafectată.